najdi:

 
Oddelki
1
CD, DVD, LP
219
Dramske igre
16
Družboslovje & Humanistika
471
Duhovnost, Ezoterika, Osebna rast
130
Energetika
4
Glasba
151
Gospodarstvo
16
Humor
2
Katalogi razstav
142
Knjiga za darilo
22
Knjige po znižanih cenah
15
Knjige za otroke in mladino
318
Komunikacija
6
Kriminologija
5
Leposlovje, književnost
352
Management in posel
11
Moda
1
Monografija
99
Naravoslovje
61
Obramboslovje
1
Otroške slikanice po 5 in 6 eur
12
Priročniki
367
Računalništvo & Informatika, Internet
47
Revije
101
Satira, humoreska
9
Slikanice, pobarvanke
102
Slikarstvo
14
Teologija
26
UČBENIKI
31
Umetnosti, Zabava, Šport
198
Uporabne vede, Medicina, Tehnologija
35
Zborniki
33
 Založbe
 Avtorji
 
knjiga: KRUH, POGAČE IN SLADICE: Prlekija, Prekmurje in Porabje
KRUH, POGAČE IN SLADICE: Prlekija, Prekmurje in Porabje / Marija Fras
[ v košarico | več iz oddelka | vse knjige te založbe ]
dobavni rok (1 - 3 dni)
Tradicionalna peka severovzhodnega konca Slovenije je izjemno bogata in raznolika. Tam ne pečejo le znamenite prekmurske gibanice, ki jo danes nudijo slaščičarne, trgovine in gostilne tako rekoč po vsej Sloveniji, poznajo pa jo tudi onstran naših meja, temveč znajo pripraviti še na desetine drugih pekovskih dobrot, tako preprostejših in hitro pripravljenih, kot je različno cvrtje, kakor zahtevnejših, katerih priprava zahteva več časa, spretnosti in znanja.
Prleki, Prekmurci in Porabci pečejo najrazličnejše vrste kruha, potic in kvašenih pogač, kot so krapci, kvasenice, ocvirkovke in posolanke; iz kvašenega testa naredijo krofe, flancate, miške in langaše, iz vlečenega pa retaše, štruklje, štrudlje in gibanice. Zelo priljubljene so močnate jedi: krompirjev in ajdov krapec, dvoplastna ajdova pogača in ajdov krapec s skuto in svežo repo. Cvrejo cvetje in sadje ter pripravljajo narastke; priljubljene, hitro pripravljene in poceni so jedi iz tekočega testa, kot so palačinke z različnimi nadevi, zlivanke, praženci in praženec z rozinami. Za poobedek pogosto ponudijo pite z različnimi nadevi in drobno pecivo, kot so keksi, rogljiči in medenjaki, pa kolače in rezine iz različnih vrst testa. Bolj praznične sladice so pripravljene iz biskvitnega testa: različne rezine, rulade in torte.
V knjigi Kruh, pogače in sladice, deseti kuharski knjigi Marije Fras, je zbranih okoli 200 receptov za pripravo različnih vrst kruha in drugih pekovskih dobrot, značilnih za severovzhodno Slovenijo.
Trda vezava; 200 strani; slovenski jezik; leto izida: 2015
založba: Modrijan
(ISBN: 9789612419301 )
v kosarico cena za vas: 34,90 €
 

Košarica
vaša košarica
je prazna

Plačilo
Ponujamo vam več načinov plačila. Izberite tistega, ki je za vas najbolj primeren.
Po povzetju
Naročeno blago plačate kurirski službi ob prevzemu na domu.
S predračunom
Po zaključenem naročilu si sami natisnite predračun za naročeno blago. Predračun lahko poravnate s položnico ali z nakazilom preko vaše spletne banke.

Dostava in osebni prevzem
Blago naročeno v naši spletni knjigarni, bomo po pošti poslali na navedeni naslov. Blago je navadno dostavljeno v 2. do 5. delovnih dneh po naročilu.

Pri naročilih katerih skupni znesek ne presega 30,00 EUR, se obračuna pavšalni strošek soudeležbe pri dostavi v višini 3,50 EUR in velja za pošiljke dostavljene na območju Slovenije.

Stroškom dostave se lahko izognete tudi z osebnim prevzemom na sedežu podjetja Buča d.o.o. (Kolarjeva ulica 47, Ljubljana). Plačilo na sedežu podjetja je možno samo z gotovino.

Kontakt

Buča d.o.o.
Kolarjeva ulica 47
1000 Ljubljana

telefon: 01 230 65 80

URNIK:
delavniki: od 7:30 - 15:30,
ob petkih do 15.00

 
  O nakupovanju O podjetju Ne spreglejte

© Buča 2006-2021 // Ko knjiga pride k vam